Lær mer om trearkitektur - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Lær mer om trearkitektur

8. juni arrangeres den 4. nasjonale konferansen for trearkitektur. Stedet er arkitektur- og designhøyskolen i Oslo.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

– Konferansen har etablert seg som det nasjonale møtestedet for alle som er opptatt av dagens og morgendagens fremragende norske trearkitektur, skriver prosjektleder Knut Werner Lindeberg Alsén om arrangementet.

I 2016 kommer arrangørene til å presentere fremragende trearkitektur fra Norge og utlandet. Konferansen har tre tema:

  1. Norsk trearkitektur mellom tradisjon og fornyelse
  2. Trearkitektur og formgivere av morgendagens samfunn
  3. Trebruk og det offentliges muligheter.

På programmet står blant annet en prosjektpresentasjon ved det prisbelønnede britiske arkitektkontoret dRMM Architects.

Det britiske dRMM Architects er kjent for å skape arkitektur som er nyskapende, høy kvalitet og samfunnsnyttig. Kontoret har vunnet en rekke priser inkludert Building Design (BD), Architect of the Year 2013-14 og bygnings Design (BD) Boliger Architect of the Year 2014-15. Sist er nominasjonen til prisen til The Royal Institute of British Architects (RIBA), sammen med Helen & Hard arkitekter.

– I år ønsker vi å presentere et arkitektmiljø som har stor tillit hos engelske byggherrer og som er litt kjent i Norge allerede. Kontoret som er svært moderne arbeider hele tiden etter høy byggkvalitet og lave kostnader og har en fremragende trebruk, seier Aasmund Bunkholt i TreFokus som er en av arrangørene av konferansen.

Konferansen retter seg mot aktører i hele verdikjeden som har grenseflate mot bruk av tre i arkitektonisk sammenheng, det være seg arkitekter, rådgivere, utførende, byggherrer, eiendomsutviklere, ulike aktører i skognæringen, studenter, forskningsmiljøer og nasjonale og lokale myndigheter. På de tre foregående konferansene har det vært overvekt av arkitekter og byggherrer som har deltatt.

Konferansen arrangeres i et samarbeid mellom TreFokus, Norske arkitekters landsforbund (NAL), Norsk Treteknisk Institutt, Arkitektbedriftene i Norge og Norske Lauvtrebruk.

Den gjeve Treprisen vil bli delt ut fra scenen. Treprisen, som ble opprettet i 1961, er en arkitekturpris som deles ut for fremragende arkitektur med bruk av tre som materiale. Prisen deles ut av TreFokus.

Tildeling skjer på innstilling fra bedømmelseskomiteen bestående av fem medlemmer, hvorav tre av disse er fra TreFokus, mens de resterende to kommer fra Norske arkitekters landsforbund (NAL).

Les mer om konferansen her.